Blog


Weerbericht Nicky (23-11-2022)

Weerbericht Limburg avond 23 t/m 25 november, geldig vanaf woensdag 18:00 uur.

Achter een regenzone die ons woensdagmiddag gepasseerd heeft, klaart het eerst breed op zodat we in de avond nog de sterren zien. Het koelt echter geen graadje af door een doorstaande zuidwesten tot zuiden wind. Rond middernacht neemt de bewolking weer toe en vannacht kunnen er enkele buien overtrekken in een enigszins onstabiele atmosfeer. 

Donderdagochtend breekt de zon weer door en krijgen we helemaal geen onaardige dag voorgeschoteld. 
Er trekken ook wat (hoge) wolkenvelden over maar het blijft overdag vrijwel overal droog.
Daarbij tikken de temperaturen weer de dubbele cijfers aan, want het kan 10 graden worden. Er staat daarbij een stevige wind uit zuidelijke richtingen. 

In de avond neemt de bewolking dan opnieuw toe, gevolgd door een strook met regen in de nacht. Het koelt daarbij niet veel af ten opzichte van overdag. Vrijdag overdag krijgt de zon veel ruimte maar er kan toch ook een enkel buitje vallen. De wind gaat aan de ketting doordat vanuit het zuiden een kern van een hoge drukgebied dichterbij komt. Het wordt daarbij met 10 of 11 graden vrij zacht.

Ook op zaterdag profiteren we van rustig herfstweer met eerst perioden met zon. Zondag trekt het hoge drukgebied weg en komt er meer wind te staan. Op de langere termijn wordt het rond 1 december spannend voor de winterliefhebbers…

Opgesteld 23 november om 15:30

Voorstelling “Hokjes” een succes! (08-10-2022)

Zondag 2 oktober was in het Mafcentrum in Maasbree de voorstelling Hokjes.
Vanuit de sponsoracties in het kader van “Samen voor de Buurt” was er vorig jaar budget ingezameld om deze voorstelling op de planken te krijgen.
De voorstelling die geregisseerd werd door Kiki Nabben werd mede bedacht door de bezoekers van de TWP en de andere medespelers.
Met dit thema wilde de TWP laten zien dat je mensen niet in een hokje moet plaatsen maar moet nemen zoals ze zijn. Ieder mens is namelijk uniek. Door mensen in een hokje te plaatsen worden ze begrensd om hun mogelijkheden te onderzoeken.
Bij TWP kijken we daarom altijd naar dat wat mensen WEL kunnen en waar ze goed in zijn. Dat is de voedingsbodem om je te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien en ontdekken.
De toneelvoorstelling was dan ook een ontdekkingsreis naar hun eigen mogelijkheden van de toneelspelers.
Een ontdekkingsreis die veel plezier heeft gebracht, zowel bij de medespelers als bij de mensen die de voorstelling bezochten.
Mede door de mooie publiciteit die P&M t.v. aan het onderwerp schonk, was de zaal goed gevuld.
We hebben dit ervaren als een groot succes.
Mocht jij ook willen ontdekken waar je goed in bent en je grenzen willen verleggen, dan ben je iedere maandag, woensdag en vrijdag gratis welkom bij de TWP in het Mafcentrum van Maasbree.

Eerste impressie coffee 2 go bar (09-04-2021)

Sinds 2 april heeft de TWP haar eigen Coffee 2 Go bar genaamd ‘Covid-19 Proef Bar’. De eerste dag kwam Omroep P&M langs om een reportage te maken van de bar. Dit leverde enkele grappige momenten op. De dekseltjes pasten niet, de koffie van de medewerkers van Omroep P&M viel om èn de TWP-banner viel door een windvlaag bijna op de cameraman. Achteraf is het een hele mooie reportage geworden. Er kwamen gelijk best veel mensen langs om een lekker bakkie koffie met smaak te nuttigen. Ook genoten ze van de lekkere cake en zelfgemaakte koekjes. De sfeer was erg gezellig en er is lekker gekletst. De keren erop waren ook erg gezellig en werden de gasten vergezeld door mooie muziek. De Coffee 2 Go bar is geopend op dagen dat het mooi weer is en er animo vanuit de bezoekers is om de bar te bedienen. Via onze social media laten wij weten wanneer de koffiebar geopend is. 

Klik hier voor de rapportage van Omroep P&M

De TWP heeft een website! (21-12-20)

21-12-2020
Door een bezoeker van de TWP

De TWP heeft een website! 

Hallo en welkom op de website van de collectieve voorliggende voorziening in Maasbree genaamd de TWP.

Een collectieve voorliggende voorziening houdt in dat je ook zonder indicatie of diagnose bij ons terecht kunt voor dagbesteding.

Bij de TWP doen we allerlei activiteiten en wordt ook veel aandacht besteed aan het eigen initiatief nemen van de bezoekers. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn: Muziek maken, knutselen, schilderen, houtbewerking, spelletjes, gezamenlijk lunchen & dineren en socializen.

Bij ons is iedereen uniek, iedereen wordt geaccepteerd voor zoals hij is. Dit is ook een van de dingen die wij het allerbelangrijkst vinden. 

Tevens staan wij nauw in contact met hulpverleners. Dit vinden wij belangrijk om goed in te kunnen schatten wat een bezoeker nodig heeft.

Ook heeft onze organisatie samenwerkingspartners waarmee we nauw samenwerken. In het verleden hebben bijvoorbeeld enkele bezoekers bij ‘De School’ geholpen met verschillende dingen. 

Vanzelfsprekend is ontwikkeling ook een belangrijk punt binnen de TWP. Zo zijn er bezoekers geweest die na de TWP een werkplek of een opleiding hebben gevonden. Maar ook binnen de TWP jezelf ontwikkelen, en hier steeds stappen maken, is super! Wij dragen hier graag ons steentje aan bij, en dit sluit ook aan bij onze visie.

Op onze website kun je onder andere onze medewerkers & vrijwilligers en onze samenwerkingspartners vinden. Kijk gerust rond!

Mochten er vragen zijn, dan zijn deze altijd welkom! Bekijk onze contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Gedicht: TWP – Theaterwerkplaats voor het leven (30-12-2020)

30-12-2020
Door Jan Wijnhoven 

TWP 
Theaterwerkplaats voor het leven

Wij komen hier samen met ons eigen verhaal
Ieder krijgt zijn plaats om te vertellen
Ieder luistert en soms vallen de schellen
Van je ogen en sta je onbedoeld voor paal

Ieder mag zichzelf zijn in alle vertrouwen
Ieder mag klagen met een diepe zucht
Ieder spreekt uit het hart en geeft lucht
Andere wijsheid om op voort te bouwen

Werkplaats voor de één, theater voor de ander
Ieder kruipt hier uit de diepte van het leven
Om de weg naar boven opnieuw te beleven

Theater van het leven, dáár zijn voor elkander
Muziek maken op gevoelige snaren
Levenslessen in je hartje bewaren……