Klachtenregeling voor bezoekers TWP Maasbree

Wanneer je als bezoeker een klacht hebt richting een zorgondersteuner binnen TWP, dan vinden wij dat heel vervelend en willen wij er alles aan doen om dit zo goed als mogelijk op te lossen.
Je kunt een klacht bij ons indienen via de volgende stappen:

  1. Neem contact met ons op: Het is altijd het beste om eerst contact met ons op te nemen. Dit kan via telefoon, e-mail of onze website. Zo kunnen wij direct jouw klacht bespreken en samen naar een oplossing zoeken.
  2. Geef jouw klacht zo duidelijk mogelijk aan: Om ons te helpen de klacht goed te begrijpen, is het belangrijk om deze zo duidelijk mogelijk aan te geven. Geef daarbij zo veel mogelijk informatie, zoals de aard van de klacht en eventuele andere relevante informatie.
  3. Wij gaan met jouw klacht aan de slag: Wij zullen je klacht serieus nemen en er alles aan doen om tot een goede oplossing te komen. We zullen deze zo snel mogelijk in behandeling nemen en je op de hoogte houden van de voortgang.
  4. Klacht nog niet opgelost? Dien een officiële klacht in: Mocht het zo zijn dat wij er samen niet uitkomen, dan kun je een officiële klacht indienen bij een klachtencommissie.

Om bezoekers te beschermen en klachten serieus te nemen, is iedere zorgondersteuner binnen TWP aangesloten bij een klachtencommissie. Voor contactgegevens van een klachtencommissie neem contact op met TWP.

Een klachtencommissie is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het oplossen van klachten en geschillen tussen bezoekers en zorgondersteuners. Het doel van de klachtencommissie is om de klachten zorgvuldig en onpartijdig te behandelen, en om samen met de betrokken partijen tot een oplossing te komen.

Door aangesloten te zijn bij een klachtencommissie, toont TWP aan dat zij serieus omgaan met klachten van bezoekers en zich willen inzetten voor verbetering van de kwaliteit van de ondersteuning. Het geeft bezoekers de zekerheid dat hun klacht serieus genomen wordt en er een onafhankelijke partij betrokken is bij het oplossen van het geschil.

Contactgegevens
Wanneer je contact wilt opnemen met TWP Maasbree, kun je ons als volgt bereiken:

Pastoor Leursstraat 12
5993 CC Maasbree
T: 06 417 570 23
E-mail: [email protected]